Luăm un avion

De la începutul crizei COVID-19, Asociația Blondie a autorizat un centru de carantină pentru copiii care veneau de la tratament în străinătate și erau obligați să rămână pentru 14 zile în carantină instituționalizată.

În căsuța pe care le-am pus-o la dispoziție, copiii au putut beneficia de monitorizare din partea medicilor și de un loc sigur de refacere după tratament.

Problema pe care am identificat-o ulterior, a fost că o dată cu restricționarea zborurilor mulți copii au rămas blocați în străinătate, neputând să se întoarcă acasă sau să meargă la tratament acolo unde aveau nevoie să ajungă.

La scurt timp după ce România a intrat în stare de urgență ne-a fost cerut ajutorul prima dată, să aducem acasă un copil în vârstă de 7 luni, operat pe cord de 5 ori, din Milano. Cateva zile mai târziu, pe 27 martie am reușit să-i aducem acasă pe Darius și familia lui cu un avion privat.

De atunci ni s-a cerut ajutorul pentru mai mulți copii. Până în prezent am ogranizat zboruri private pentru 14 copii și 1 adult, plus o ambulanță terestră.

În România, persoanele care au nevoie de tratament în străinătate își pot deconta valoarea tratamentului prin completarea formularului E 112, însă nu și valoarea transportului, care de cele mai multe ori este imposibil de suportat de către pacient.

Cele mai recente date statistice arată că în anul 2018 684 de persoane au plecat în străinătate în baza formularului E 112, aproximativ 2 persoane/zi.

În prezent, România nu deține o ambulanță aeriană cu care să transporte cazurile medicale urgente în afara țării, având licență de zbor doar pentru zborurile interne sau în cazurile de catastrofă în care sunt implicați cetățeni români.

După tot efortul depus în ultimele 4 luni și realizând cât de mare este nevoia ca România să aibă o ambulanță aeriană, am decis să ne asumăm achiziționarea unei aeronave pe care să o transforme în ambulanță aeriană pe care să o pună la dispoziția oricărei persoane care are nevoie de un transport aerian medical, în mod gratuit.

Așadar, luăm un avion?

Galantomi:

Donatii:

Suma:

Evenimente fundraising

31 Dec 2020

Daruieste ziua ta ~ 2020

In beneficiul: Luăm un avion

Prin galantom.ro îți poți îndemna prietenii care vor să iți cumpere un cadou de ziua ta să facă în schimb o donație pentru una dintre cauzele beneficiare cu care rezonezi.

Suma:

Galantomi:

Pagini fundraising

Anul acesta am hotărât să îmi dăruiesc ziua de naștere unei cauze mari si curajoase.Cel mai frumos dar pe care mi-l poți face este să fii ală

2,200 RON Suma

1,480 RON Suma

Buna!Eu sunt mama Mariei.Ea este puterea noastră din fiecare zi.Maria a fost diagnosticata dupa nastere cu o problema la inimioara.Bafta ei a fost sa

0 RON Suma

Fără aripi nu se poate trăi!

Dragi prieteni, e o nevoie vitală de niște aripi! Pentru niște copii singuri. Lună de lună Adelina își întinde brațele cât țara și urcă

2,485 RON Suma
24.85% Complete

Nimic nu e mai frumos decât să împarți bucuria cu cei care au nevoie de ajutor. Anul acesta am hotărât să îmi dăruiesc ziua de naștere. Si o